Velikonoční nádivka s uzeným masem a bylinkami recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 6 porcí
  • 60 minut
Jan, 11. 04. 2025

Velikonoční nádivka – nebo také hlavička – je symbolem hojnosti a očisty. Využívá zbytky staršího pečiva, vejce a jarní bylinky jako kopřivy, pažitku nebo petržel. Přidáním uzeného masa vznikne chutné jídlo, které se podává nejčastěji na Bílou sobotu nebo Velikonoční pondělí.

Pro 6 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Pečivo nakrájejte na kostičky a zalijte mlékem. Nechte vsáknout.
  • Mezitím nakrájejte cibuli a maso na kostičky, osmahněte dozlatova.
  • Vmíchejte vejce, bylinky, sůl, pepř a špetku muškátového oříšku. Přidejte k pečivu.
  • Vše promíchejte a dejte do máslem vymazané zapékací formy.
  • Pečte při 180 °C asi 40–45 minut dozlatova.

Čas přípravy

⏱️ 60 minut

Počet porcí

🥘 cca 6 porcí

Závěr

Velikonoční nádivka je poctivé jídlo, které spojuje jednoduchost a výbornou chuť. Skvěle se hodí jako příloha i hlavní chod a její vůně zaručeně přivolá Velikonoce.