Vánoční margotky: neodolatelné kolečko s rumovou vůní a čokoládovým srdcem recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 40 minut
Jan, 06. 10. 2025

Vánoční cukroví nemusí být jen o klasických lineckých nebo vanilkových rohlíčcích. Tento recept na domácí margotky spojuje křehké máslové těsto, voňavou rumovou náplň a nastrouhanou čokoládu Margot, která dodá dezertu nezaměnitelnou chuť. Ideální volba pro všechny milovníky kokosové tyčinky, kteří si chtějí sváteční tabuli ozvláštnit něčím netradičním a přitom snadno připravitelným.

Pro 12 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na náplň:

Na dokončení:

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Do mísy prosejte mouku, přidejte moučkový cukr, máslo nakrájené na kousky a vejce. Vypracujte hladké těsto, které zabalte do fólie a nechte 30 minut odpočívat v lednici.
  • Tvarování a pečení: Těsto rozválejte na tenký plát (asi 3 mm) a vykrajujte kolečka. Přeneste je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 170 °C přibližně 10 minut – dokud nezezlátnou.
  • Příprava náplně: Máslo s moučkovým cukrem vyšlehejte do světlé pěny. Přidejte nastrouhanou Margot a rum, krátce prošlehejte, aby vznikl jemný krém s kokosovo-čokoládovou vůní.
  • Plnění: Kolečka po vychladnutí slepte náplní pomocí cukrářského sáčku nebo lžičky.
  • Zdobení: Spojené cukroví namočte svrchu do čokoládové polevy a ozdobte jemně nastrouhanou Margotkou. Nechte v chladu ztuhnout.

Čas přípravy a počet porcí

  • Aktivní práce: 40 minut

  • Celková doba přípravy: 1 hodina 15 minut

  • Počet porcí: cca 40 kusů

Závěr

Vánoční margotky jsou moderní pojetí klasického cukroví – spojení rumu, čokolády a kokosu dává vzniknout delikatesě, která vynikne na každém svátečním stole. Díky jednoduchému postupu a krátké době přípravy si je zamilujete nejen pro jejich chuť, ale i pro elegantní vzhled. Doporučujeme uchovávat v chladu, kde krásně ztuhnou a chutě se ještě více propojí.