Celková doba přípravy 2 hodiny 10–20 minut
Počet porcí 16–20 věnečků (podle velikosti)
Tipy pro jistý výsledek
- 
Troubu první minuty neotevírejte, těsto by spadlo. 
- 
Pokud je krém příliš hustý, zjemněte ho lžící smetany; pokud je řídký, krátce vychlaďte. 
- 
Pudink i máslo musí mít stejnou teplotu, aby se krém nesrazil. 
- 
Pro sváteční vzhled můžete část cukru nahradit cukrem se skutečnou vanilkou. 
Závěr
Vanilkové věnečky jsou ukázkou, že odpalované těsto není složité, když dodržíte pár zásad. Pečlivě odpalte základ, troubu neotvírejte a nechte krém i máslo srovnat teplotu. Odměnou vám budou lehké, duté kroužky s jemným vanilkovým krémem, které se doslova rozplývají na jazyku.



 
				 
				 
				 
                         
                                
