Úžasná marináda na maso bez majonézy a octa recept

Ingredience

  • 1.5 kg hovězího masa
  • 0.5 kg cibule
  • 200 ml slunečnicového nebo olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • koriandr
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Připravte si dostatečně velkou mísu, do které nalijte slunečnicový olej, přidejte sůl, pepř a koriandr.
  2. Všechny přísady pořádně promíchejte.
  3. Každou cibuli rozřízněte na 4 kusy a přidejte do olejové směsi.
  4. Cibuli můžete trochu posolit, ale dávejte pozor abyste to nepřehnali.
  5. Maso si pokrájejte na silnější plátky, ale nevyklepávajte ho.
  6. Po kouscích vkládejte maso do marinády.
  7. Misku zakryjte a nechte maso marinovat alespoň 40 minut.
  8. Po době marinování, můžete maso ihned péct či grilovat.
  9. Do marinády můžete přidat i jiné přísady, například bazalku, tymián či česnek.
  10. Vhodná nejen pro hovězí ale i vepřové.