Tvarohový koláč „Tří chutí“: Bez těsta, zato neodolatelný a vláčný recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 25 minut
Jan, 15. 04. 2025

Lahodný tvarohový koláč bez těsta, ve kterém se snoubí tři výjimečné chutě – kakao, mák a jemná želatinová vrstva. Tento dezert si zamilujete hned po prvním soustu. Je jednoduchý na přípravu, ale výsledek vypadá jako z cukrárny.

Pro 12 porcí

Ingredience

volitelně: čokoláda na polevu

Postup přípravy

  • Příprava krému: Do větší mísy vložte tvaroh, cukr, vanilkový cukr, žloutky, zakysanou smetanu a rozpuštěné máslo. Vše vyšlehejte do hladkého krému. Poté přidejte bramborový škrob a krupici, dobře promíchejte.
  • Sníh z bílků: Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do tvarohové směsi. Směs bude krásně nadýchaná.
  • Rozdělení na tři vrstvy: Těsto rozdělte do tří stejných částí. Do jedné vmíchejte želatinu, do druhé mletý mák a do třetí kvalitní kakao. Vzniknou tři kontrastní vrstvy s různou chutí i barvou.
  • Sestavení koláče: Formu vyložte pečicím papírem, lehce ji potřete máslem a vysypte moukou. Na dno nalijte kakaovou část, na ni makovou (zde můžete přidat kandované ovoce) a navrch vrstvu se želatinou. Uhlaďte povrch.
  • Pečení: Vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte přibližně 60 minut, dokud koláč nezpevní a lehce nezezlátne.
  • Dokončení: Po vychladnutí můžete koláč polít rozpuštěnou čokoládou nebo ozdobit dle fantazie. Před podáváním nechte chvíli odležet v lednici.

Celková doba přípravy

Příprava: 25 minut

Pečení: 60 minut

Celkem: cca 1 hodina 25 minut

Závěr receptu

Tento tvarohový koláč „Tří chutí“ je dokonalým spojení jednoduchosti a luxusní chuti. Žádné těsto, žádné komplikace – jen nadýchaná struktura a tři kontrastní vrstvy, které spolu dokonale ladí. Je ideální ke kávě, na oslavy i jen tak pro radost. U nás doma zmizí z plechu dřív, než stihne vychladnout – a možná se to stane i u vás!