Tvarohové buchty podle babičky – jemné a nadýchané jako peříčko recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 9 porcí
  • 135 minut
Jan, 03. 02. 2025

Tento recept na tvarohové buchty je pravým pokladem, který vám ukáže, jak si připravit domácí, nadýchané buchty bez zbytečných komplikací. Tvarohové buchty jsou velmi vláčné, jemné a jejich příprava je snadná i pro začátečníky. Pokud máte chuť na domácí pečivo, tento recept určitě vyzkoušejte!

Pro 9 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na náplň:

Na potřísnění:

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Mléko smíchejte s cukrem a sušeným droždím, přidejte rozpuštěné máslo, prosátou mouku, vanilkový cukr a sůl. Vymíchejte hladké, pružné těsto. Zakryjte je utěrkou a nechte vykynout na teplém místě asi 90 minut.
  • Tvarování buchet: Po vykynutí těsta ho na pomoučené pracovní ploše znovu prohněťte a rozdělte na devět stejných částí. Každou část vytvořte do malé kuličky, položte je na pomoučenou desku, zakryjte utěrkou a nechte ještě asi 15 minut kynout.
  • Příprava náplně: Mezitím si připravte náplň: Smíchejte tvaroh, cukr a bílek, aby vznikla hladká směs.
  • Plnění a tvarování buchet: Vykynuté kuličky rozválejte na čtverce o velikosti 10x10 cm. Každý čtverec naplňte tvarohovou náplní a rohy přeložte k sobě, aby se buchty neotevřely při pečení. Formujte do tvaru šátečků.
  • Před pečením: Žloutek rozšlehejte s 1 lžičkou vody a touto směsí potřete buchty. Poté je uložte na plech vyložený pečicím papírem a nechte je ještě 20 minut kynout.
  • Pečení: Pečte v předehřáté troubě na 200°C asi 20-25 minut, dokud nebudou buchty krásně zlatavé. Po upečení je posypte práškovým cukrem.

Doba přípravy

  • Příprava: 20 minut
  • Kynutí těsta: 90 minut + 15 minut na kuličky + 20 minut po tvarování
  • Pečení: 20-25 minut
  • Celkový čas: 2 hodiny 15 minut

Počet porcí

  • 9 porcí

Závěr

Tento recept na tvarohové buchty je skvělým způsobem, jak si připravit domácí pečivo, které potěší celou rodinu. Jemné, nadýchané a plné lahodného tvarohu – přesně takové buchty, které připravovala naše babička. Pokud ještě neznáte kouzlo domácího kynutého pečiva, s tímto receptem budete mít 100% úspěch.