Tvarohová dobrota z hrníčku: Rychlý a lahodný moučník recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 1 porce
  • 0 minut
Jan, 13. 03. 2025

Tento tvarohový koláč je jednoduchý na přípravu, vláčný a neuvěřitelně lahodný. Díky kombinaci kakaového a světlého těsta, jemného tvarohového krému a volitelné čokoládové polevy připomíná dort na plechu. Navíc je nejlepší po odležení, kdy všechny chutě dokonale splynou.

Pro 1 porce

Ingredience

Těsto:

Krém:

Poleva (volitelné):

Postup přípravy

  • Příprava těsta V míse smícháme vejce, cukr, olej, mouku, mléko, vanilkový cukr a prášek do pečiva, dokud nezískáme hladké těsto. Polovinu těsta nalijeme na plech vyložený pečicím papírem nebo vymazaný máslem a vysypaný moukou. Do druhé poloviny těsta přidáme kakao a Granko, důkladně promícháme a nalijeme na světlé těsto.
  • Pečení Pečeme v předehřáté troubě na 180–200 °C přibližně 20 minut (každá trouba peče jinak, proto průběžně kontrolujeme). Upečený korpus necháme zchladnout na pokojovou teplotu.
  • Příprava krému Uvaříme hustý pudink z mléka a pudinkového prášku, osladíme dle chuti. Do vlažného pudinku přidáme máslo a tvaroh, vše vyšleháme do hladkého krému. Krém rovnoměrně naneseme na vychladlý korpus a uhladíme.
  • Čokoládová poleva (volitelné) Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, poté přidáme zakysanou smetanu a dobře promícháme. Polevu naneseme na vrch koláče a můžeme vytvořit ozdobné vzory.
  • Servírování Koláč necháme alespoň 2 hodiny vychladit v lednici, aby krém ztuhl. Podáváme chlazený, ideálně s šálkem dobré kávy.

Závěr

Tento tvarohový moučník je jednoduchý, nadýchaný a skvěle chutná i druhý den. Díky své jemné tvarohové vrstvě a kakaovému těstu si ho zamiluje celá rodina. Pokud chcete dezert ještě víc vylepšit, přidejte na vrch čokoládovou polevu nebo posypte strouhanou čokoládou.

(na 12 porcí, doba přípravy: 15 minut + pečení a chlazení 60 minut)