Turecké placky, které jsou velmi chutné a vydrží i několik dní recept dovezený z dovolené
- Snadné na přípravu
- 6 porcí
- 1 minuta
Pro 6 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- Prosejte mouku a přidejte sodu a sůl.
- Prohněťte měkké těsto. V závislosti na konzistenci kefíru vám ho může postačit i trošku méně.
- Aby se vám nelepilo těsto na ruce, potřete si ruce olejem.
- Těsto dejte odpočinout na 10 minut do chladničky.
- Propíchněte palačinky po obvodu vidličkou a dobře předehřejte pánev.
- Na středním ohni opečte placky z obou stran do zlatohněda. Pánev nepotřebujete naolejovat. Když je placka opečená, můžete ji potřít máslem.
- A chutné placky jsou na světě. Je to skvělá náhrada za chléb. Není nic jednoduššího než připravit si tyto placky.
Podobné recepty
Další recepty
Nakládané vepřové řízky v jogurtové marinádě: křupavé, šťavnaté a plné chuti
hlavní chody
30 minut

Rozlítaný ptáček z vepřového – tradiční česká lahůdka se slaninou, buřty a vejci
hlavní chody
50 minut