Turecké placky, které jsou velmi chutné a vydrží i několik dní recept dovezený z dovolené
-
Snadné na přípravu
-
6
porcí
-
1 minuta
Postup přípravy
-
Prosejte mouku a přidejte sodu a sůl.
-
Prohněťte měkké těsto. V závislosti na konzistenci kefíru vám ho může postačit i trošku méně.
-
Aby se vám nelepilo těsto na ruce, potřete si ruce olejem.
-
Těsto dejte odpočinout na 10 minut do chladničky.
-
Propíchněte palačinky po obvodu vidličkou a dobře předehřejte pánev.
-
Na středním ohni opečte placky z obou stran do zlatohněda. Pánev nepotřebujete naolejovat. Když je placka opečená, můžete ji potřít máslem.
-
A chutné placky jsou na světě. Je to skvělá náhrada za chléb. Není nic jednoduššího než připravit si tyto placky.
Jaký je váš názor na recept? Ohodnoťte recept: