Třešňový likér recept

4.4
(37)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 120 minut
Tomáš, 22. 11. 2018

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Smíchejte teplou vodu s cukrem v nádobě tak aby se Vám cukr neusadil na dně.
  • Přidejte, předem očištěné bobule (třešně, rybíz apod) do nádoby.
  • Nyní přidejte vodku a nechte odležet.
  • Nalijte do skleněné nádoby (na konci musí být dostatečné tři litry), zakryjte víčkem a uskladněte na tmavém místě.
  • Váš domácí likér bude hotový za cca 10 dní. Lepší jsou 2 týdny. Za starých časů se věřilo, že nálev by měl odpočívat tak dlouho, než se nápoj nepřipojí na sklo a nezanechá jasnou stopu. Během této doby se kapalina a chuť ovoce krásně spojí s ostatními příměsi a ovoce se usadí na dně.
  • Po odstátí je vhodné celý obsah lahve přecedit.
  • Přeceděný nápoj nalijte do uzavíratelných nádob.
  • Váš domácí likér je hotov! Můžete použít jiný alkohol nebo jiné druhy ovoce – kreativitě se meze nekladou

Výborné domácí rohlíky za 20 minut recept

jaro
20 minut
0
(0)
20. 10. 2022 Dalibor