Tradiční vanilkový krémeš s 30-ti letou tradicí recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 6 porcí
  • 0 minut
Tomáš, 18. 12. 2018

Pro 6 porcí

Ingredience

Postup přípravy

    1. V misce si smícháme všechny suroviny, které patří do těsta.
    2. Vypracujeme těsto, které dáme péct na plechu tak, aby nám vznikla rovná vrstva, kterou pak prořízneme podélně a rozdělíme tak na dvě těsta.
    3. Těsto se peče asi 10 minut při teplotě 180 stupňů. Pokud je třeba, pečeme i déle. Aby se nám nepřilepily, použijeme pečící papír.
    4. Mezitím si uvaříme oba pudinky v litru mléka a přidáme k nim žloutky a cukr. Chvíli ještě povaříme, když má pokojovou teplotu, přidáme máslo a za občasného promíchání necháme vychladnout.
    5. Následně postupujeme tak, že na těsto navrstvíme pudinkovou krémovou hmotu, pak dáme opět těsto a na vrch přijde už jen vyšlehána šlehačka s práškovým cukrem a případně se ztužovačem.
    6. Krémeš necháme přes noc v lednici a podáváme jako řezy.