Toto je důvod, proč moje babička z každého vysušeného těsta vyrobí mistrovské dílo! Konečně mi prozradila své tajemství! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 55 minut
Tomáš, 21. 10. 2024

Moje babička umí z každého vysušeného těsta udělat lahodný zákusek, který potěší každého. Tajemství tohoto receptu pochází až z Jižní Ameriky, kde je tento dezert nesmírně oblíbený. Ať už je původ odkudkoliv, jedno je jisté – jeho jednoduchost a chuť vás naprosto okouzlí. Vyzkoušejte tento recept a určitě nebudete litovat!

Pro 8 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • 1. Příprava těsta: Oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte se 100 g krystalového cukru do pevného sněhu. Ve druhé misce vyšlehejte žloutky se zbývajícími 100 g krystalového cukru. Postupně přidávejte mouku a vanilkový cukr, stále šlehejte. Následně jemně přimíchejte vyšlehané bílky do těsta.
  • 2. Pečení: Plech vymažte máslem a vysypte moukou. Vylijte těsto na plech a pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 20-25 minut, dokud těsto nezíská zlatavou barvu. Pokud je uvnitř syrové, prodlužte dobu pečení o pár minut.
  • 3. Příprava krému: Mezitím si připravte krém. Smíchejte 200 ml kondenzovaného mléka, 400 g sušeného mléka a 200 ml smetany a vše vyšlehejte, až získáte přibližně 800 g tužšího krému. V další misce si vyšlehejte 75 ml smetany se 3 lžícemi kondenzovaného mléka a práškovým cukrem.
  • 4. Dokončení: Po upečení nechte těsto lehce vychladnout a vidličkou ho důkladně propíchejte, aby krém dobře prosákl. Poté na těsto nalijte připravený krém, zakryjte plech alobalem a nechte dezert ztuhnout přes noc v chladničce.
  • 5. Servírování: Před podáváním nakrájejte na kostičky a podávejte s čerstvým ovocem a neslazenou šlehačkou. Dezert bude fantastický!

Tento exotický dezert vás překvapí svou jednoduchostí a úžasnou chutí. Užijte si ho s rodinou! Dobrou chuť!