Tavený sýr z obchodu mi už vůbec nechutnal. Potom jsem našla tento recept na domácí tavený sýr a od té doby ho v obchodě nekupuji!
- Snadné na přípravu
- 5 porcí
- 20 minut
Pokud vám tavený sýr z obchodu nechutná, nezoufejte! S tímto jednoduchým receptem na domácí tavený sýr si připravíte chutnou alternativu, kterou si zamilujete. Tento roztíratelný sýr je ideální na chléb a můžete si ho vychutnat s různými přílohami.
Pro 5 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- 1. Příprava vodní lázně: Připravte si vyšší nerezovou misku a menší hrnec. Do hrnce nalijte vodu do poloviny a přiveďte ji k varu. Miska by měla být umístěna nad hrncem, aby se nedotýkala vody.
- 2. Příprava směsi: Do nerezové misky dejte jemný hrudkovitý tvaroh, vejce, sůl, sodu a změklé máslo. Vše důkladně umixujte ponorným mixérem. Je důležité, aby máslo bylo dostatečně měkké, ale ne rozpuštěné, aby se zajistila správná konzistence sýra.
- 3. Vaření směsi: Jakmile dosáhnete jednotné konzistence, přeneste misku do vodní lázně. Vařte směs za stálého míchání, dokud se hmota nerozpustí. Konzistence by měla být velmi viskózní a táhlá. Pokud chcete sýr ochutit, přidejte během vaření koření podle chuti.
- 4. Uložení sýra: Jakmile dosáhnete požadované konzistence, připravte si formu (nejlépe nerezovou nebo plastovou dózu). Tekutou směs nalijte do formy a nechte ji vychladnout při pokojové teplotě. Poté uzavřete a dejte do lednice, kde by měla směs zcela ztuhnout.
- 5. Podávání: Po ztuhnutí si vychutnejte domácí tavený sýr na chlebě, v sendvičích nebo jako přílohu k různým pokrmům.