Také milujete domácí nakládanou zeleninu? Pak Vás jistě potěší tento neobvyklý recept na nakládané okurky v kabátku z křenového listu!
- Snadné na přípravu
- 8 porcí
- 15 minut
Také milujete domácí nakládanou zeleninu? Tento recept na nakládané okurky v kabátku z křenového listu oživí vaše zimní zásoby a potěší celou rodinu. Vyzkoušejte tuto neobvyklou variantu a užijte si skvělou chuť domácích okurek, které budou perfektní na Vánoční stůl!
Pro 8 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- 1. Příprava okurek: Okurky důkladně omyjte a odřízněte oba jejich konce. Připravte si listy křenu, které opláchněte a nakrájejte tak, aby se okurky daly pečlivě do listů zabalit. Každou okurku pečlivě obalte křenovým listem.
- 2. Příprava koření: Na dno sterilizované třílitrové sklenice vložte česnek, hřebíček, pepř, pár rajčatových listů a stonky kopru. Přidejte také chilli papričku pro jemnou pikantnost. Nakonec do sklenice nasypte sůl, cukr a přidejte citrónovou šťávu.
- 3. Zavaření okurek: Do sklenice začněte vrstvit okurky zabalené v křenových listech. Jakmile máte sklenici plnou, zalijte vroucí vodou tak, aby byly okurky zcela ponořené.
- 4. Uzavření a chlazení: Sklenici uzavřete a otočte dnem vzhůru, aby se zaručilo správné zavaření. Nechte mírně vychladnout a poté sklenici několikrát otočte, aby se chutě dobře propojily.