Sýrovo-klobásové buchtičky z kynutého těsta: Ideální pohoštění pro každou příležitost recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 1 porce
  • 105 minut
Jan, 26. 06. 2025

Tyto voňavé sýrovo-klobásové buchtičky z domácího kynutého těsta jsou přesně tím druhem slaného pečiva, které zmizí ze stolu jako první. Skvěle se hodí na oslavy, pikniky, ale i jako rychlé pohoštění pro nečekané hosty. Díky nadýchanému těstu, roztékajícímu se sýru a lahodné klobáse chutnají teplé i studené naprosto výborně.

Pro 1 porce

Ingredience

Na těsto:

Na náplň:

Na potření:

Postup přípravy

  • Příprava těsta Sušené droždí rozmíchejte v teplé vodě a nechte 5 minut odstát. Poté přidejte mouku a sůl. Vypracujte hladké a pružné těsto, což zabere přibližně 10 minut. Těsto přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě asi 1 hodinu, dokud nezdvojnásobí objem.
  • Tvarování buchtiček Vykynuté těsto lehce propracujte a rozdělte na stejné části. Každou část rozválejte na plát silný asi 0,5 cm. Nakrájejte na menší obdélníčky, na každý položte trochu strouhaného sýra a plátek klobásy. Přeložte na polovinu, zaviňte do tvaru buchtičky a okraje pevně přimáčkněte prsty nebo vidličkou.
  • Pečení Předehřejte troubu na 180 °C. Buchtičky přendejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete je rozpuštěným máslem a rozšlehaným žloutkem. Pečte 25–30 minut dozlatova.

Celková doba přípravy

1 hodina 45 minut (včetně kynutí)

Počet porcí

Cca 20 kusů

Závěr

Domácí sýrovo-klobásové buchtičky z kynutého těsta jsou vynikající volbou pro každého, kdo chce pohostit rodinu nebo přátele chutným a sytým pečivem. Snadná příprava a možnost obměn v náplni z nich dělají univerzální recept, který si můžete upravit podle vlastní chuti. Vyzkoušejte a uvidíte, že jeden kousek rozhodně stačit nebude.