Šťavnaté maďarské řízky recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 6 porcí
  • 0 minut
Jan, 03. 10. 2022

Pro 6 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Řízky naklepeme, osolíme a obalíme je naopak – nejdříve do masíčka vklepeme strouhanku, pak obalíme v rozšlehaném vajíčku a nakonec v mouce a osmažíme je zprudka na oleji.
  • Hned je dáme do pekáče, zalijeme vývarem z bujónu (voda, bujón, pokud máte vývar samozřejmě použijte ten) a na každý řízek dáme plátek másla , anglickou slaninu a mezi plátky i kolečka klobásky.
  • Pečeme asi 30-40 minut, aby řízky nasákly vývar.
  • Když jsou řízky měkké, přendáme je do čistého pekáče, přikryjeme alobalem a necháme ještě chvíli dojít.Řízky jsou šťavnaté, měkoučké a hlavně vynikající. Když řízky vybereme z vývaru, můžeme je klidně uložit i na předvařené brambory, nebo dokonce leče (odzkoušeno a je to výborné).
  • Potom dejte jednoduše ještě péct do trouby, a za pár minut můžete hodovat.Vývar, který z masíčka zůstane můžete použít na brambory nebo rýži.Dobrou chuť.