Starý chléb ve vajíčku se zakysanou smetanu za půl hodinu hotový recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 1 porce
  • 0 minut
Tomáš, 28. 01. 2019

Pro 1 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Na potírání:

    • Zakysaná smetana a hořčice (může být jen zakysaná smetana)

    Na vrch:

    • strouhaný sýr
    • rozpuštěné máslo
    • Petrželku nebo zelenou cibulku
    1. Na povrchu chleba uděláme hluboké zářezy příčně i podélně tak, abychom ho zcela nepřeřeřali.


    2. Nyní do zářezů natřeme směs zakysané smetany a hořčice a naplníme přísady, které jsme si přichystali – můžete požít cokoliv, co máte po ruce.
    3. Neváhejte přidat i plátky zeleniny (rajčata, papriku ..).
    4. Chlebíček přendáme do zapékací mísy vystlané pečícím papírem.
    5. Povrch potřeme máslem, posypeme sýrem – můžeme přidat i zelené bylinky.

    6. Přikryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů asi 15-20 minut.
    7. Pak alobal sejmeme a necháme ještě 10-15 minut zapéct.

Šťavnaté maďarské řízky recept

hlavní chody
0 minut
0
(0)
03. 10. 2022 Dalibor

Moravské zelňáky na plechu recept

hlavní chody
0 minut
0
(0)
29. 09. 2022 Dalibor