Špagety před výplatou hotové za 10 minut s božskou omáčkou recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Jan, 01. 11. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Stejně jako jakýkoliv jiný recept na špagety, i tento je třeba začít omáčkou. To proto, aby byla připravena a těstoviny se s ní mohly jenom smíchat. Základem je olej, na kterém budete pomalu opékat nakrájené stroužky česneku. Potom přidejte také nakrájenou petrželku a smetanu, kterou prohřejete. Pánev dáte stranou a pustíte se do přípravy těstovin.
  • Jelikož existuje celá řada druhů a výrobců, doporučujeme se podívat na obal a vařit podle návodu. Pozor na správná čas. Těstoviny by měly být takzvaně al dente. Tedy na skus. Jakmile jsou hotové, můžete je přecedit a vhodit je do připravené omáčky.
  • Omáčku spolu s těstovinami začněte postupně zahřívat. Po nasypání těstovin dojde k tomu, že začnou výrazně sáknout smetanu a vodu. Proto přidejte poslední ingredienci v podobě kuřecího vývaru. Dále chvíli povařte, aby se propojily chutě a vše dostalo požadovanou konzistenci, která by neměla být ani řídká, ani příliš hustá. V tu chvíli je váš recept na špagety u konce. Těstoviny naservírujte, posypte je parmezánem a můžete ochutnat. V případě potřeby dosolte nebo opepřete.