Špagetové jednohubky recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 12 porcí
  • 0 minut
Tomáš, 12. 11. 2018

Pro 12 porcí

Ingredience

Postup přípravy

    1. Nejdříve si uvařte špagety ve vroucí osolené vodě. Po přibližně 7 minutách by měly být al dente, ale průběžně je raději kontrolujte.
    2. Poté je přeceďte a promíchejte s 1 a ½ lžící olivového oleje, aby se vám neslepily.
    3. Špagety dejte na 15 minut do ledničky vychladit a poté k nim přidejte parmezán.
    4. Zapněte si troubu na 190°C a mezitím si nastříkejte formu olejem ve spreji.
    5. Rovnoměrně rozložte špagety do formy, abyste si vytvořili 12 hnízdeček.
    6. Přidejte po lžíci vaší oblíbené rajčatové omáčky (ať už domácí nebo kupované) spolu s uvařenými masovými kuličkami.
    7. Ještě jednou všechno přelijte omáčkou a opět posypte parmezánem.
    8. Formu pak vložte do předehřáté trouby asi na 20 až 25 minut, dokud nebudou kuličky prohřáté a sýr rozteklý.
    9. Jednohubky nechte chvíli odstát a poté je opatrně vyndejte z formy.
    10. Na konec je můžete ještě jednou posypat parmezánem a směle se do nich zakousnout.
    11. VIDEONÁVOD: