Snadná cikánská pečeně na jednom pekáči recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 01. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Maso si naporcujeme a naložíme v marinádě z gyros koření, medu, oleje a piva ještě den před pečením, aby se spojily chutě.
    2. Pekáč si potřeme tenkou vrstvou oleje nebo másla, a naskládáme na něj polovinu brambor nakrájených na plátky. Na plechu je osolíme, opepříme.
    3. Na to naskládáme polovinu množství cibule nakrájené na kolečka. Slaninu si nakrájíme na menší kostky a rozsypeme ji mezi brambory a cibuli.
    4. Na závěr přidáme marinované maso.
    5. Celý postup vrstvení opakujeme ještě jednou.
    6. Pekáč zakryjeme alobalem a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů na cca 50-60 minut.
    7. Mezitím si připravíme smetanovou omáčku. Kysanou smetanu smícháme s prolisovaným česnekem a přidáme libovolné koření.
    8. Před koncem pečení vyjmeme pekáč z trouby a odstraníme alobal.
    9. Na vrch vylijeme smetanovou omáčku a bez alobalu dáme opět do trouby při stejné teplotě dokud smetana nezačne hnědnout.