Snadná cikánská pečeně na jednom pekáči recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Maso si naporcujeme a naložíme v marinádě z gyros koření, medu, oleje a piva ještě den před pečením, aby se spojily chutě.
- Pekáč si potřeme tenkou vrstvou oleje nebo másla, a naskládáme na něj polovinu brambor nakrájených na plátky. Na plechu je osolíme, opepříme.
- Na to naskládáme polovinu množství cibule nakrájené na kolečka. Slaninu si nakrájíme na menší kostky a rozsypeme ji mezi brambory a cibuli.
- Na závěr přidáme marinované maso.
- Celý postup vrstvení opakujeme ještě jednou.
- Pekáč zakryjeme alobalem a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů na cca 50-60 minut.
- Mezitím si připravíme smetanovou omáčku. Kysanou smetanu smícháme s prolisovaným česnekem a přidáme libovolné koření.
- Před koncem pečení vyjmeme pekáč z trouby a odstraníme alobal.
- Na vrch vylijeme smetanovou omáčku a bez alobalu dáme opět do trouby při stejné teplotě dokud smetana nezačne hnědnout.