Omáčka vám vydrží i rok, protože sůl a česnek je skvělý konzervant.
Skvělý rajčatový základ na pizzu, či do polévek bez zavařování na celý rok recept
- Snadné na přípravu
- 8 porcí
- 0 minut
Pro 8 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- Česnek a také rajčata očistíme ze slupky.
- Očištěné rajčata nakrájíme na čtvrtiny a rozemeleme v mlýnku na maso spolu s česnekem a solí.
- Takto připravenou omáčku plníme do zavařovacích sklenic.
- Sklenice a víčka před použitím vysterilizujte, případně můžete použít i mikrovlnku.
- Naplněné sklenice uložte na chladnější a tmavé místo v domě, například do sklepa, či spíže.
Podobné recepty
Další recepty
Lovcova omáčka z Černého lesa – silná, aromatická a dokonale návyková
hlavní chody
50 minut