Selské brambory se smetanou, cibulí a slaninou – rychlý oběd pro celou rodinu recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 30 minut
Jan, 29. 09. 2025

Selské brambory patří mezi recepty, které zvládne každý. Stačí pár základních surovin, půl hodiny času a na stole máte teplý a poctivý oběd. Krémová smetana, cibule a křupavá slanina dodají bramborám nezaměnitelnou chuť, která zasytí a zároveň potěší celou rodinu.

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Brambory: Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte a nechte okapat.
  • Základ chuti: Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a restujte dosklovita. Přidejte kostičky slaniny a smažte, dokud nebude křupavá.
  • Krémová omáčka: Do pánve vlijte smetanu, promíchejte a krátce prohřejte. Ochuťte solí, pepřem a majoránkou.
  • Spojení chutí: Přidejte uvařené brambory a jemně promíchejte. Nechte ještě 1–2 minuty probublat, aby se chutě propojily. Podle potřeby dolaďte solí a pepřem.
  • Podávání: Podávejte ihned, posypané nasekanou petrželkou nebo pažitkou.

Čas přípravy a počet porcí

  • Celková doba přípravy: cca 30 minut

  • Počet porcí: 3–4

Závěr

Selské brambory se smetanou, cibulí a slaninou jsou skvělou ukázkou toho, že i z jednoduchých ingrediencí lze vykouzlit vydatný a chutný oběd. Hodí se do pracovního týdne i jako rychlá večeře, která nezabere mnoho času. Pokud hledáte jídlo, které je poctivé a přitom rychlé, tento recept vás nezklame.