Rychlá plněná bábovka s tvarohovou náplní recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 6 porcí
  • 75 minut
Jan, 04. 08. 2025

Objevte recept na vláčnou plněnou bábovku s tvarohovou náplní – kompletní ingredience, podrobný postup, celkový čas přípravy a počet porcí pro vaši domácí pekárnu.

Plněná bábovka s tvarohovou náplní je ideální volbou pro každou příležitost – ať už k nedělní kávě, svátečnímu stolu nebo jen tak na mlsání. Díky jednoduchému těstu a jemné tvarohové vrstvě ji zvládne i začínající pekař. Tento recept je osvědčený, rychlý a výsledkem je krásně nakynutá, vláčná bábovka s krémovým středem.

Pro 6 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na tvarohovou náplň:

Postup přípravy

  • Příprava těsta: V míse vyšlehejte vejce s cukrem do světlé a nadýchané pěny. Zašlehejte olej a poté mléko. Do směsi prosijte mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakaem a skořicí. Jemně promíchejte, aby těsto zůstalo nadýchané.
  • Příprava náplně: V jiné míse smíchejte tvaroh, cukr, vanilkový cukr, pudinkový prášek a mléko. Míchejte do hladka, aby vznikla krémová konzistence.
  • Vrstvení v formě: Formu na bábovku (objem cca 1,5 l) dobře vymažte tukem a vysypte moukou. Nalijte do ní přibližně třetinu kakaového těsta. Na těsto rozetřete polovinu tvarohové náplně. Přidejte další třetinu těsta, zbytek náplně a nakonec poslední část těsta.
  • Pečení: Troubu předehřejte na 180 °C (horkovzduch 160 °C). Vložte formu a pečte 40–45 minut. Po upečení nechte bábovku 10 minut chladnout ve formě, pak ji opatrně vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

Celková doba přípravy

  • Příprava surovin a těsta: 15 min

  • Příprava náplně a vrstvení: 10 min

  • Pečení: 40–45 min

  • Chlazení ve formě: 10 min

  • Celkem: cca 1 h 15 min

Počet porcí

10–12 plátků

Závěr

Tahle plněná bábovka potěší svou vláčností a lahodnou tvarohovou náplní každého milovníka domácího pečení. Vyzkoušejte ji také ve variantě s citronovou kůrou nebo trochou mandlového aroma pro zajímavý tón. Podávejte ji k odpolední kávě či čaji a dopřejte si chvíli sladké pohody.