Roláda Banana Split bez mouky nejlepší na oslavu recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 8 porcí
  • 0 minut
Tomáš, 19. 01. 2019

Pro 8 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Na krém:

    Dvě varianty krému:

    1.

    700 ml mléka
    ,3 lžíce medu (nebo 5 lžic kr. Cukru)
    ,2 bal. čokoládového pudinku
    ,250 g másla
    ,1 lžičku vanilkového aroma (případně balík vanilkového cukru)

    2.

    1 bal. vanilkového pudingu bez vaření
    ,400 ml mléka
    ,1 smetana na šlehání
    ,250 g mascarpone
    ,Cukr dle chuti

    1. Vejce ušleháme s cukrem do pěny, pak přimícháme kakao, ořechy a vymícháme jednotné těsto, které rovnoměrně navrstvíme na plech vyložený papírem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů dozlatova. Upečené těsto srolujeme a necháme vychladnout v papíru.
    2. Varianta krému č. 1: Z mléka, pudinků a cukru (nebo medu) uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout a potom po lžičkách vmícháme našlehané máslo.
    3. Varianta krému č. 2: Z mléka a pudinku vyšleháme pudink. Smetanu vyšleháme na šlehačku, smícháme s mascarpone a dosladíme si podle chuti.
    4. Na vychladlé těsto navrstvíme krém a na kraje uložíme celé banány. Potom těsto přeložíme přes banány směrem ke středu a zatlačíme. Na vrch natřeme šlehačku a posypeme ořechy.
    5. Přejeme vám dobrou chuť! 🙂