Recept na tvarohové buchty: Jemné, měkké a lahodné recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 120 minut
Jan, 28. 01. 2025

Hledáte tradiční recept na domácí buchty? Tyto tvarohové buchty jsou dokonalou volbou! Cesto je krásně měkké a zůstává vláčné i druhý den. Naplnit je můžete tvarohem, džemem nebo čokoládovým krémem. Připravte si je ještě dnes!

Pro 12 porcí

Ingredience

Těsto:

Náplň a dokončení:

Postup přípravy

  • Příprava kvásku: Ve 2 dcl vlažného mléka rozmíchejte droždí, 1 lžičku cukru a nechte kvásek odstát přibližně 20 minut, dokud nevzejde.
  • Příprava těsta: Mouku smíchejte se zbytkem cukru a solí. Přidejte kvásek, olej a postupně přilévejte zbylé mléko, dokud nevznikne hladké a nelepivé těsto. Důkladně jej propracujte a nechte na teplém místě kynout, dokud těsto zdvojnásobí svůj objem.
  • Tvarování buchet: Vykynuté těsto rozválejte na tloušťku asi 1 cm a nakrájejte na kostky. Každou kostku naplňte zvolenou náplní (tvaroh, džem apod.), zabalte a vytvořte buchty.
  • Pečení: Buchty vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete olejem a nechte ještě 20 minut kynout. Poté pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 20 minut.
  • Dokončení: Horké buchty posypte moučkovým cukrem a podávejte.

Doba přípravy

  • Aktivní příprava: 30 minut
  • Kynutí: 1,5 hodiny
  • Pečení: 20 minut
  • Celková doba: 2 hodiny

Počet porcí

Přibližně 20–24 buchet

Závěr

Tyto tvarohové buchty jsou ideální volbou pro rodinné setkání nebo jako sladká snídaně. Jejich vláčnost a jemnost si zamiluje každý, kdo je ochutná. Můžete je připravit i den předem, protože jejich skvělá chuť zůstává i na druhý den. Vyzkoušejte je a staňte se mistrem domácího pečení!