Nesmrtelný recept na “sladké pokušení”: Odzkoušené a je to to nejlepší, co může mezi dezerty vůbec být!
- Snadné na přípravu
- 12 porcí
- 60 minut
Tento odzkoušený recept patří mezi naše nejoblíbenější dezerty. Kombinace jemného těsta, vanilkového krému a nadýchaného sněhu vytváří dokonalou sladkou harmonii. Pokud chcete potěšit své blízké, určitě ho vyzkoušejte!
Pro 12 porcí
Ingredience
Na těsto:
Na krém:
Na vrch:
Postup přípravy
- Příprava těsta: Vejce si rozdělte na žloutky a bílky. Z bílků a moučkového cukru vyšlehejte tuhý sníh. V jiné míse vyšlehejte žloutky s krystalovým cukrem do pěny, přidejte studenou vodu a postupně vmíchejte kakao, prášek do pečiva a mouku. Nakonec opatrně přimíchejte sníh z bílků. Těsto rovnoměrně rozetřete na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 20–25 minut. Upečení zkontrolujte špejlí.
- Příprava krému: Z mléka, hladké mouky a vanilkového cukru uvařte hustý pudink. Sejměte z plamene a postupně vmíchejte žloutky – jedno po druhém. Vraťte na mírný plamen a míchejte, dokud nevznikne hladký a lesklý krém. Nechte vychladnout. Změklé máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem do krémové konzistence a po lžících přidávejte do vychladlého pudinku.
- Příprava sněhové vrstvy: Nad vodní lázní vyšlehejte bílky s krystalovým cukrem a šťávou z citronu do tuhého lesklého sněhu.
- Sestavení dezertu: Na vychladlé těsto nejprve naneste vanilkový krém a rovnoměrně rozetřete. Navrch rozetřete připravený sníh z bílků a citronu. Dezert nechte důkladně vychladit v lednici.
- Dokončení: Před podáváním můžete povrch dezertu posypat strouhanou čokoládou nebo ozdobit podle své fantazie.
Podobné recepty
Další receptyFanta řezy – osvěžující letní dezert s tvarohem a pomerančovou polevou
dezerty
30 minut