Recept na nejlepší jahodové pokušení. Hotové ho máte za 10 minut a bez pečení! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 10 minut
Tomáš, 20. 12. 2024

Milujete sladké dezerty, ale nechcete trávit hodiny v kuchyni? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na jahodové pokušení, které si zamiluje celá rodina i návštěva. Lehký, osvěžující dezert bez pečení vás nadchne svou chutí i snadnou přípravou.

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Připravte formu: Zapékací mísu nebo jinou vhodnou formu vyložte potravinářskou fólií. Na dno rozprostřete vrstvu nakrájených čerstvých jahod.
  • Připravte želatinu: Rozpusťte želatinu ve vodě podle návodu na obalu.
  • Tvarohový krém: V míse smíchejte tvaroh, cukr a vanilkový cukr. Použijte ruční šlehač a vytvořte hladký krém.
  • Zalijte jahody želatinou: Připravenou želatinu nalijte na vrstvu jahod. Poté dejte mísu do lednice, aby želatina ztuhla.
  • Přidejte tvarohovou vrstvu: Na ztuhlou želatinu s jahodami naneste tvarohový krém. Uhlaďte ho do roviny.
  • Vrstva piškotů: Na tvarohovou vrstvu položte piškoty a jemně je přitlačte. Dezert přikryjte fólií a vložte na několik hodin do lednice, aby se propojily chutě.
  • Dokončení: Po vychlazení dezert vyklopte z formy – jahodová vrstva bude nahoře. Krájejte na kousky a podávejte.

Tipy na servírování

  • Dezert můžete ozdobit čerstvou mátou nebo šlehačkou.
  • Pokud chcete ještě větší ovocnou bombu, přidejte mezi jahody a tvaroh i další ovoce, například borůvky nebo maliny.

Tento dezert je ideální na letní posezení, rychlé občerstvení pro návštěvu nebo jako sladká tečka po obědě. Vyzkoušejte ho a přesvědčte se, že jednoduchost a skvělá chuť jdou ruku v ruce!