Recept na královský jablečný koláč: Největší hit sezóny, zatím ho žádný jiný koláč nepřekonal! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 85 minut
Tomáš, 16. 12. 2024

Tento královský jablečný koláč na lineckém těstě s jemnou jablečno-smetanovou náplní a křupavou drobenkou si zamilujete na první sousto.

Pro 8 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na náplň:

Na zálivku:

Na drobenku:

Postup přípravy

  • Příprava těsta: V míse rozehřejte máslo a přidejte vejce, zakysanou smetanu, cukr a špetku soli. Dobře promíchejte. Postupně přisypávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a vypracujte hladké těsto. Připravené těsto vtlačte na dno a okraje dortové formy.
  • Náplň: Jablka oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a dejte na pánev s máslem. Přidejte cukr a poduste na mírném plameni 7–10 minut, dokud nezměknou. Na závěr je dochuťte skořicí.
  • Příprava zálivky: V míse vyšlehejte vejce se zakysanou smetanou. Přidejte cukr, mouku a vanilkový cukr a dobře promíchejte, aby vznikla hladká směs.
  • Drobenka: Změklé máslo promíchejte s cukrem, moukou a práškem do pečiva, dokud nevznikne drobivá směs.
  • Sestavení a pečení: Na těsto ve formě rozprostřete jablečnou náplň, zalijte ji připravenou zálivkou a posypte drobenkou. Koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 50–55 minut. Pokud by se povrch koláče pekl příliš rychle, zakryjte ho alobalem.

Vyzkoušejte tento dezert a okouzlete rodinu i přátele! Tento královský koláč bude ozdobou každého stolu.