Recept na domácí zmrzlinu bez vajec a cukru: Chutná výborně, je zdravější a krásně drží tvar! recept
- Snadné na přípravu
- 8 porcí
- 30 minut
Pokud jste fanouškem zmrzliny, vyzkoušejte tento skvělý recept na domácí zmrzlinu, která je zdravější a neobsahuje žádné umělé přísady, levné ztužené tuky ani cukr. Tato zmrzlina je jednoduchá na přípravu a skvěle drží tvar!
Pro 8 porcí
Ingredience
Volitelné: nadrobno nasekaná hořká čokoláda
Postup přípravy
- Příprava smetany: Smetanu ušlehejte na tuhou šlehačku spolu se ztužovačem. Do šlehačky zašlehejte tvaroh, med a vanilkovou esenci. Pokud máte rádi čokoládu, můžete přidat i nasekanou hořkou čokoládu.
- Vytvoření vrstvy: Na menší plech vystlaný máslovými sušenkami (na dno použijte přibližně 9 sušenek) navrstvíme připravený krém. Na vrch poklademe zbývající sušenky.
- Zmrazení: Plech vložte do mrazáku a nechte ztuhnout (ideálně několik hodin, nejlépe přes noc).
- Servírování: Při porcování zmrzliny použijte horký nůž pro snadné krájení. Místo sušenek můžete také použít dortové oplatky.
Podobné recepty
Další receptyZnáte ledový koláč? Tyto smetanové kostky si musí zamilovat úplně každý
dezerty
45 minut