Recept na domácí zmrzlinu bez vajec a cukru: Chutná výborně, je zdravější a krásně drží tvar! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 30 minut
Tomáš, 31. 10. 2024

Pokud jste fanouškem zmrzliny, vyzkoušejte tento skvělý recept na domácí zmrzlinu, která je zdravější a neobsahuje žádné umělé přísady, levné ztužené tuky ani cukr. Tato zmrzlina je jednoduchá na přípravu a skvěle drží tvar!

Pro 8 porcí

Ingredience

Volitelné: nadrobno nasekaná hořká čokoláda

Postup přípravy

  • Příprava smetany: Smetanu ušlehejte na tuhou šlehačku spolu se ztužovačem. Do šlehačky zašlehejte tvaroh, med a vanilkovou esenci. Pokud máte rádi čokoládu, můžete přidat i nasekanou hořkou čokoládu.
  • Vytvoření vrstvy: Na menší plech vystlaný máslovými sušenkami (na dno použijte přibližně 9 sušenek) navrstvíme připravený krém. Na vrch poklademe zbývající sušenky.
  • Zmrazení: Plech vložte do mrazáku a nechte ztuhnout (ideálně několik hodin, nejlépe přes noc).
  • Servírování: Při porcování zmrzliny použijte horký nůž pro snadné krájení. Místo sušenek můžete také použít dortové oplatky.

Tato domácí zmrzlina je perfektní alternativou k běžným zmrzlinám a potěší nejen děti, ale i dospělé. Užijte si její lahodnou chuť bez výčitek!