Pravé turecké ražniči na špízu recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Maso si nakrájejte na 4-5 cm kousky. Osolte, opepřete a přidejte k němu i vaše oblíbené koření.
- Cibule si nařežte na 4 části, každou z nich rozeberte a přidejte k masu.
- Rajčata očistěte od slupky a nastrouhejte na struhadle. Můžete použít i rajčata ve vlastní šťávě, potom je přidejte k masu spolu se šťávou.
- Nechte maso odstát nejméně 30 minut, aby se dobře marinovalo.
- Vezměte si dřevěné špejle a napichujte na nich střídavě maso s cibulí.
- Masové špízy přemístěte do sáčku na pečení. Poklademe je do řady, aby se upekli rovnoměrně ze všech stran.
- Troubu si předehřejte na 200 stupňů a pečte 40 minut.
- Maso si nakrájejte na 4-5 cm kousky. Osolte, opepřete a přidejte k němu i vaše oblíbené koření.