Raffaello dort na plechu recept

4.7
(48)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 120 minut
Tomáš, 27. 05. 2024

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Z bílků a cukru ušleháme sníh do kterého opatrně pomocí cukrářského jazyka vmícháme sypké přísady – mouku smíchanou s kokosem. (Těsto: 6 bílků 250 g moučkového cukru, 100 g hladké mouky, 150 g kokosu)
  • Navrstvíme na plech vyložený papírem a pečeme při teplotě 160-170 stupňů 20 minut (nebo na 180 stupních 10 minut).
  • Na krém si smícháme polovinu mléka s cukrem a dáme na plamen. (Krém: 6 žloutků, 1 l mléka, 100 g kr. cukru, 250 g másla, 2 bal. vanilkového pudingu, Kokos na posypání)
  • Druhou polovinu mléka smícháme s pudinkovým práškem a žloutky.
  • Když mléko s cukrem sevře, sejmeme z plamene a pomalu do něj vmícháme žloutkovou hmotu.
  • Dobře promícháme, aby se přísady propojily.
  • Přendáme na plamen a na slabém plameni mícháme, dokud nám nevznikne hladký, hustý pudink.
  • Pudink necháme vychladnout a když je mírně teplý, vmícháme do něj po lžičkách našlehané máslo a pokud chcete i hrst kokosu.
  • Na vychladlé těsto navrstvíme krém, uhladíme a posypeme kokosem. Zákusek podáváme vychlazený.