Pudinkovo-piškotová roláda recept

Ingredience

  • 1 balíček dlouhých piškotů
  • 1 menší balíček rozinek
  • 2 balíčky čokoládového pudinku
  • 2 lžíce kakaa
  • 120g másla
  • 100g nasekaných vlašských ořechů
  • 4 PL krystalového cukru
  • 700ml mléka
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Mléko si vylijte do hrnce, přidejte do něj na kostičky nakrájené máslo a cukr. Když se mléko ohřeje, přisypte do něj pudinkové prášky a kakao.
  2. Uvařte hustý pudink. Pokud se vám pudink nezdá dost hustý, přidejte do něj ještě kakao a dobře ho v něm rozmíchejte.
     
  3. Po uvaření do pudinku přidejte rozinky a oříšky. Dobře promíchejte.
     
  4. Formu na srnčí hřbet nebo na chléb si vyložte pečícím papírem nebo ji mírně vymažeme máslem.
  5. Vylijte do něj pudinkovou směs. Do ní opatrně vtlačte ještě několik dlouhých piškotů. Na závěr nimi pokryjte celý vrch formy.
  6. Dejte formu do lednice na několik hodin a potom koláč z formy opatrně vyklopte na tác. Přejeme dobrou chuť!