Přírodní a voňavé domácí zahuštěné mléko jen za 15 minut hotové recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 1 porce
  • 0 minut
Tomáš, 08. 02. 2019

Pro 1 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Smíchejte si v hrnci všechny tři suroviny.
    2. Položte hrnec na mírný oheň a míchejte, dokud se máslo a cukr nerozpustí. Když směs začne pěnit, je to jasný důkaz, že se začíná vařit.
    3. Zvyšte plamen, pokračujte ve vaření a nezapomeňte na stále míchání.
    4. Pokud začne směs příliš pěnit, pomalu snižte plamen.
    5. Poté, co mléčná směs sevře, povařte ji ještě přesně 10 minut.
    6. Odstraňte hrnec ze sporáku a vložte jej do studené vody. Tím zajistíte, že se kondenzované mléko ochladí a zhoustne.
    7. Vylijte ho do vhodné nádoby na skladování. Důležité je, aby to bylo uzavřené a položené na suchém místě v ledničce.