Přírodní a voňavé domácí zahuštěné mléko jen za 15 minut hotové recept

Ingredience

  • 200 ml mléka
  • 200 g moučkového cukru
  • 20 g másla
1x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Smíchejte si v hrnci všechny tři suroviny.
  2. Položte hrnec na mírný oheň a míchejte, dokud se máslo a cukr nerozpustí. Když směs začne pěnit, je to jasný důkaz, že se začíná vařit.
  3. Zvyšte plamen, pokračujte ve vaření a nezapomeňte na stále míchání.
  4. Pokud začne směs příliš pěnit, pomalu snižte plamen.
  5. Poté, co mléčná směs sevře, povařte ji ještě přesně 10 minut.
  6. Odstraňte hrnec ze sporáku a vložte jej do studené vody. Tím zajistíte, že se kondenzované mléko ochladí a zhoustne.
  7. Vylijte ho do vhodné nádoby na skladování. Důležité je, aby to bylo uzavřené a položené na suchém místě v ledničce.

data-matched-content-rows-num="1" data-matched-content-columns-num="3" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed"