Přidala JOGURT do těsta a upekla ty nejměkčí buchty na světě! Tento recept doporučuje každému

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 70 minut
Jan, 20. 01. 2025

Představte si klidné ráno, kdy voní čerstvá káva a na stole vás čekají ještě teplé jogurtové kynuté buchty. Toto jednoduché a osvědčené těsto je díky jogurtu krásně vláčné a měkké, což dělá buchty opravdu nezapomenutelné. Ať už je naplníte marmeládou, povidly, nebo tvarohem, tato pochoutka vás nikdy nezklame!

Pro 12 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na plnění:

Na dokončení:

Postup přípravy

  • Příprava kvásku: Do misky rozdrobte droždí, přidejte lžičku cukru a trochu vlažného mléka. Promíchejte a nechte asi 10 minut kynout, dokud kvásek nezdvojnásobí svůj objem.
  • Příprava těsta: V míse smíchejte hladkou mouku, máslo, žloutky, zbytek cukru a jogurt. Do středu směsi nalijte připravený kvásek a postupně přidávejte zbytek mléka. Vše důkladně promíchejte a vypracujte hladké, nelepivé těsto. Přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout přibližně 30 minut, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.
  • Tvarování buchet: Vykynuté těsto rozválejte na plát o tloušťce cca 1 cm. Nakrájejte na čtverce, které plňte marmeládou, povidly nebo jinou oblíbenou náplní. Zabalte těsto do tvaru buchty a spoji dolů je klaďte vedle sebe do pekáče vymazaného olejem.
  • Pečení: Předehřejte troubu na 200 °C. Pečte buchty přibližně 20 minut, dokud nezezlátnou. Po upečení nechte buchty lehce vychladnout a můžete podávat.

Celková doba přípravy:

  • Příprava kvásku: 10 minut
  • Příprava těsta a kynutí: 40 minut
  • Pečení: 20 minut
  • Celkem: 1 hodina 10 minut

cPočet porcí:

  • Z receptu připravíte 20–25 buchet v závislosti na velikosti.

Jogurtové kynuté buchty jsou nejen snadné na přípravu, ale také zaručeně potěší celou rodinu. Vyzkoušejte tento recept a užijte si dokonalé snídaně nebo svačiny v domácím stylu. Chutnají stejně skvěle čerstvé i druhý den!