Pravý babiččin poctivý tradiční chléb recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 10 porcí
  • 1 minuta
Jan, 01. 11. 2019

Pro 10 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Vezměte zhruba 1 dcl vody, trochu ji ohřejte aby byla vlažná, přidejte do ní cukr a dále nadrobenou kostku kvasnic.
  • Poté přikryjte utěrkou a následně můžete vložit na teplé místo a počkáte až kvásek vzejde. To může trvat zhruba 20 – 30 minut. Jakmile je tu, můžete se pustit do druhé fáze.
  • Když těsto vykyne, můžete se pustit do další fáze receptu. Vezměte formu nebo pekáč, který vymažte trochou másla. Váš domácí chléb upravte tak, aby se do formy vešel a vložte ho tam.
  • Nyní vezměte alobal a přikryjte. Takto vložte do trouby na dobu 20 minut, při teplotě 200 stupňů Celsia.
  • Následně alobal sundejte a svůj chléb pečte dalších 20 – 30 minut klasicky. Dobu odhadněte podle barvy a také síly kůrky. Pokud máte raději křupavější, je možné chléb v troubě ponechat ještě o něco déle.
  • Následně chléb z trouby vyndejte, vyklopte ho z formy a nechte ho chladnout při pokojové teplotě. Až když ho udržíte v ruce ho můžete poprvé zakrojit a poprvé ochutnat.