Pravý a poctivý maďarský guláš z hovězího masa recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 09. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Každý guláš se připravuje způsobem stejného poměru masa a cibule. Jinak to není ani při maďarském guláši, avšak poměr bereme objemově, ne váhově! Proto si do dvou misek zvlášť nakrájíme maso a cibuli. Při použití velkého množství cibule může být guláš příliš sladký.
    2. Cibuli si nakrájíme na menší kousky a osmažíme ji na oleji nebo vepřovém sádle a na mírném ohni.
    3. Smažíme ji, dokud nepustí šťávu a nechytí barvu. Můžete ji nechat jemně zkaramelizovat.
    4. Potom přidáme čerstvě nakrájená rajčata. Dobré jsou i rajčata z plechovky, které jsou oloupaná a čerstvá.
    5. Dusíme dokud nezískáme červenou kaši a tekutinu necháváme odpařit.
    6. Do vzniklé kaše, jako základu, přidáte mletou sladkou papriku a mletou pálivou papriku.
    7. Přidáte už připravené nakrájené maso a restujeme za stálého míchání dokud se maso nezatáhne.
    8. Do masa přidáte sůl.
    9. Následně můžete přidat podle chuti zelenou papriku, která zvýrazňuje vůni a pokud máte rádi pikantní věci, tak přidejte nakrájené feferonky nebo chilli papričky.
    10. Podlijeme trochou vody, promícháme, zakryjeme kastrol a necháme guláš dusit na mírném ohni.
    11. Vodou podlévejte postupně, pravidelně promíchejte a sledujte, aby vřela.
    12. Maso dusíte, dokud není měkké a pokud jste použili hovězí maso, tak příprava trvá asi 2 hodiny, kdy se po tomto čase odpaří přebytečná tekutina, guláš se zahustí sám a maso je křehké.
    13. K maďarskému guláši můžete podávat halušky nebo jak je u nás zvykem, domácí bílé knedlíky.