Pravé domácí máslo Recept recept
- Snadné na přípravu
- 10 porcí
- 0 minut
Pro 10 porcí
Ingredience
Postup přípravy
-
- Nejprve si v hluboké míse připravte všechnu smetanu.
- Poté začněte šlehat metličkou nebo elektrickým šlehačem. Je to jen na vás.
- Po chvíli vám vznikne šlehačka, která ale není naším cílem. V tento okamžik tedy přichází na řadu ponorný mixér, díky nemuž získáte jednoduše podmáslí, které si můžete schovat např. na výrobu domácího chleba
- Budete-li ve šlehání pokračovat, začnou vám vznikat máslové hrudky, které jsou přesně to, co chceme.
- Jakmile se vám bude zdát, že je máslo dostatečně tuhé, postačí, když si ho na vhodné místo vyklopíte a podmáslí si slijete do vedlejší nádoby.
- Teď přichází na řadu hnětení másla, které musíte provést pod proudem studené vody. Zbavíte se zbytků syrovátek.
- Dle vaší chuti si máslo můžete případně i dochutit. Doporučujeme přidat např. bylinky či sůl.