Pravé domácí máslo Recept

Ingredience

  • 1 L Smetana ke šlehání
10x
0 Kcal
00:30
Snadné

Postup přípravy

  1. Nejprve si v hluboké míse připravte všechnu smetanu.
  2. Poté začněte šlehat metličkou nebo elektrickým šlehačem. Je to jen na vás.
  3. Po chvíli vám vznikne šlehačka, která ale není naším cílem. V tento okamžik tedy přichází na řadu ponorný mixér, díky nemuž získáte jednoduše podmáslí, které si můžete schovat např. na výrobu domácího chleba
  4. Budete-li ve šlehání pokračovat, začnou vám vznikat máslové hrudky, které jsou přesně to, co chceme.
  5. Jakmile se vám bude zdát, že je máslo dostatečně tuhé, postačí, když si ho na vhodné místo vyklopíte a podmáslí si slijete do vedlejší nádoby.
  6. Teď přichází na řadu hnětení másla, které musíte provést pod proudem studené vody. Zbavíte se zbytků syrovátek.
  7. Dle vaší chuti si máslo můžete případně i dochutit. Doporučujeme přidat např. bylinky či sůl.

data-matched-content-rows-num="1" data-matched-content-columns-num="3" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed"