Pravé české rohlíky z Moravy recept
- Sředně těžká přípava
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Ze dvou lžic vody, droždí, cukru a jedné lžíce mouky připravíme kvásek. Potom smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme jednotné těsto.
- Těsto necháme na teplém místě kynout 40 minut.
- Těsto rozdělíme na 15-16 menších kousků a přendáme je na pracovní desku, kterou si pokryjeme fólií. Každý kousek rozválíme na podlouhlou placku a jednoduše srolujeme.
- Rohlíčky přendáme na plech vyložený papírem na pečení. Potřeme směsí rozmíchaného vajíčka a mléka.
- Pečeme při teplotě 150 stupňů 20 minut nebo při teplotě 200 stupňů 10-15 minut.
Podobné recepty
Další receptySkvělý domácí chléb s dokonalou kůrkou strčí do kapsy všechny kupované
pečivo
120 minut