Pravé české rohlíky z Moravy recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 22. 01. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Ze dvou lžic vody, droždí, cukru a jedné lžíce mouky připravíme kvásek. Potom smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme jednotné těsto.
    2. Těsto necháme na teplém místě kynout 40 minut.
    3. Těsto rozdělíme na 15-16 menších kousků a přendáme je na pracovní desku, kterou si pokryjeme fólií. Každý kousek rozválíme na podlouhlou placku a jednoduše srolujeme.
    4. Rohlíčky přendáme na plech vyložený papírem na pečení. Potřeme směsí rozmíchaného vajíčka a mléka.
    5. Pečeme při teplotě 150 stupňů 20 minut nebo při teplotě 200 stupňů 10-15 minut.