Nejlepší polévka ,,Zelnice,, podle starého receptu ze Šumavy recept
- Sředně těžká přípava
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Zelí nakrájíme nadrobno a přendáme na pekáč. Přidáme orestovanou cibulku se slaninou, nakrájenou klobásou a syrové nadrobno nakrájené maso.
-
Přidáme i všechny ostatní přísady a podlijeme pivem – já dávám někdy i celou plechovku, je to pak šťavnatější. Pokud máte nové zelí, doporučuji přidat i celé kousky listů, je to skvělá pochoutka.
-
Pekáč přikryjeme alobalem a pečeme při teplotě 200 stupňů 1 hodinu. Potom odkryjeme alobal a necháme ještě zapéct asi 20-30 minut.
-
Podáváme s chlebem
Podobné recepty
Další receptyRecept na skvělé francouzské briošky. Na těchto houskách si pochutná celá rodina!
Na pečivo
90 minut
Domácí tvarohový krém se salkem hotový již za 5 minut! Chutná božsky!
polevy a zdobení
40 minut