Nejlepší polévka ,,Zelnice,, podle starého receptu ze Šumavy recept

Ingredience

  • velkou hlávku zelí
  • 1 cibuli
  • 1 rajský protlak střední
  • 1 lžíci sójové omáčky
  • 4 lžíce hořčice
  • 1 klobásu
  • 150 g uzeného masa ​​nebo slaniny
  • 200 g vepřové kýty nakrájené nadrobno
  • 300-400 ml piva
  • sůl
  • Pár kuliček černého a nového koření
  • 1 bobkový list
4x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

  1. Zelí nakrájíme nadrobno a přendáme na pekáč. Přidáme orestovanou cibulku se slaninou, nakrájenou klobásou a syrové nadrobno nakrájené maso.
  2.  

    Přidáme i všechny ostatní přísady a podlijeme pivem – já dávám někdy i celou plechovku, je to pak šťavnatější. Pokud máte nové zelí, doporučuji přidat i celé kousky listů, je to skvělá pochoutka.

  3.  

    Pekáč přikryjeme alobalem a pečeme při teplotě 200 stupňů 1 hodinu. Potom odkryjeme alobal a necháme ještě zapéct asi 20-30 minut.

  4.  

    Podáváme s chlebem