Perfektní omáčka na těstoviny, pizzu a maso recept

Ingredience

  • 3 kg rajčat
  • 1 kg červené papriky
  • 250 g zelené papriky (nepálivé)
  • 5 stroužků česneku
  • petrželka
  • 1/2 PL soli
  • 200 ml olivového oleje
  • 200 ml octa (5%)
8x
02:00
Střední

Postup přípravy

  1. Rajčata nakrájejte na kousky a rozmixujte v mixéru.
  2. Do hrnce nalijte olej a ocet, dejte na sporák a nechte převařit. Přidejte rajčatový protlak z rozmixovaných rajčat.
  3. Míchejte, nechte sevřít a vařte 35 - 40 minut nebo více, v závislosti na tom, jaká hustá má být omáčka.
  4. Mezitím nakrájejte červenou i zelenou papriku.
  5. Česnek prolisujeme a smíchejte s nasekanou petrželkou.
  6. Smíchejte papriky s rajčaty a s česnekem s petrželkou. Osolte, ochutnejte a povařte dalších 15 minut.
  7. Sterilizujte sklenice a víčka (nejjednodušší je to udělat v mikrovlnce)
  8. Omáčku rozdělte do sklenic, okraje otřete čistou utěrkou a uzavřete víčka.
  9. Sklenice otočte vzhůru nohama, nechte vychladnout a skladujte je na chladném tmavém místě.

Poznámka

Tato pikantní rajčatová omáčka bude pravděpodobně ta nejlepší omáčka, jakou jste kdy ochutnali. Je to ideální omáčka na těstoviny, pizzu, grilované maso nebo ryby, či pečené kuře. Přejeme dobrou chuť!