Celková doba přípravy: 2 hodiny
Výnos: cca 1,3–1,5 litru (4–5 sklenic po 300 ml)
Tipy a obměny
-
Kouřová varianta: Přidejte ½ lžičky uzené papriky.
-
Jemnější verze pro děti: Uberte chilli, hřebíček i nové koření zredukujte na polovinu.
-
Hustota: Pokud chcete hustší kečup, nechte po rozmixování ještě pár minut zvolna odpařit bez poklice.
Servírování
Skvělý k hranolkům, grilovanému masu, do burgerů, na pizzu i do omáček. Pečením v troubě získá kečup plnější, karamelovější chuť bez toho, abyste stáli dlouho u plotny.
Závěr
Pečený kečup z trouby je jeden z nejvděčnějších způsobů, jak zpracovat úrodu rajčat. Minimum práce, maximum chuti a spolehlivý výsledek do spíže. Jakmile vyzkoušíte domácí verzi, k kupovanému se budete vracet jen neradi.