Pečené vepřové maso recept
- Sředně těžká přípava
- 4 porce
- 100 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
- Maso si v celosti omyjte a osušte, proveďte na něm zářezy do ¾ hloubky. Tloušťka mezi zářezy by neměla přesáhnout 2 cm.
- Maso dejte do hlubší mísy a marinujte ho v hořčici a grilovacím koření. Nezapomeňte marinádu dostat i do zářezů, aby bylo maso rovnoměrně ochucené.
- Takto ho dejte do lednice na 2 hodiny, misku s marinádou nezapomeňte překrýt.
- Mezitím si připravte zeleninu. Cibuli nakrájejte na kroužky, přidejte sůl, pepř a jablečný ocet, nechte v marinádě cibuli odstát asi 10 minut.
- Mezitím si očistěte žampiony a nakrájejte je na plátky. Totéž proveďte s rajčaty.
- Maso vyjměte z chladničky a do zářezů napěchujeme cibuli, rajčata a žampiony.
- Posolte a opepřete i svrchu a svrchu maso zlehka přelijte olejem.
- Dejte ho péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů na 45 minut. Po tomto čase maso vyjměte a zasypte ho tvrdým strouhaným sýrem.
- Nechte zapékat ještě 5-10 minut a pak krájejte. Dobrou chuť!