Pečená vepřová plec v troubě. Nejvíce nám chutná se kysaným zelím! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 6 porcí
  • 160 minut
Jan, 20. 01. 2025

Vůně pečené vepřové plece dokáže naplnit každý domov pocitem útulnosti a pohody. Tento recept, který můžete připravit i s jehněčím nebo telecím masem, vás nadchne svou jednoduchostí a výslednou chutí. Doplněný o kysané zelí nebo restované houby vytvoří dokonalý nedělní oběd.

Pro 6 porcí

Ingredience

Na maso:

Na omáčku:

Postup přípravy

  • Příprava masa: Vepřovou plec osolte, zakryjte fólií a nechte odležet 30 minut. Cibuli a česnek očistěte. Cibuli nakrájejte na cca 1cm silné plátky, česnek nasekejte nahrubo. Jablko oloupejte a nakrájejte na plátky.
  • Příprava pekáče: Do pekáče nalijte trochu olivového oleje a rozprostřete cibuli, česnek a jablka. Ochuťte černým pepřem a přidejte větvičky rozmarýnu a tymiánu. Navrch položte osolenou plec a pokapejte ji olejem. Nakonec přidejte horký kuřecí vývar.
  • Pečení: Pekáč vložte do předehřáté trouby na 200 °C a pečte 30 minut. Poté snižte teplotu na 180 °C a pokračujte v pečení dalších 60 minut. Během posledních 30 minut maso pravidelně každých 10 minut polévejte výpekem.
  • Dokončení: Po upečení maso vyjměte z pekáče, zakryjte alobalem a nechte 10 minut odpočívat. Výpek z pekáče přeceďte. Jablka a cibuli propasírujte a odstraňte přebytečný tuk. Škrobovou moučku rozmíchejte ve vodě, přidejte do výpeku a za stálého míchání povařte 2–3 minuty, dokud omáčka nezhoustne.
  • Servírování: Maso nakrájejte na plátky, přelijte omáčkou a podávejte. Skvěle se hodí s kysaným zelím nebo restovanými houbami.

Celková doba přípravy:

  • Příprava: 40 minut
  • Pečení: 2 hodiny
  • Celkem: 2 hodiny 40 minut

Počet porcí:

  • Recept vystačí pro 6–8 porcí.

Pečená vepřová plec v této úpravě je lahůdka, která potěší všechny milovníky tradičních chutí. Připravte si ji a vychutnejte si dokonale šťavnaté maso s bohatou omáčkou a přílohami podle vašeho gusta!