Pečená mrkev s parmazánem a česnekem: Chutnější než hranolky! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 45 minut
Jan, 31. 03. 2025

Zapomeňte na klasické hranolky a zkuste pečenou mrkev s česnekem a parmazánem! Tato křupavá a lahodná příloha je nejen zdravější, ale také neuvěřitelně chutná. Stačí ji jen nakrájet, ochutit a upéct – výsledek vás mile překvapí!

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • příprava mrkve Mrkev oloupeme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme ji na 3–4 větší kusy a vložíme do mísy. Přidáme olivový olej, sůl a pepř a důkladně promícháme.
  • pečení mrkve Připravenou mrkev rovnoměrně rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme 20 minut v předehřáté troubě na 200 °C.
  • příprava česnekové směsi Česnek najemno nasekáme (nebo použijeme sušený). Smícháme ho s parmazánem a strouhankou, čímž vytvoříme chutnou drobenku.
  • dochucení a finální pečení Po 20 minutách vyjmeme mrkev z trouby, posypeme česnekovou směsí, promícháme a vrátíme zpět do trouby na dalších 10 minut. Poté ještě jednou promícháme a dopékáme posledních 10 minut, dokud není mrkev krásně zlatavá a křupavá.
  • servírování Hotovou mrkev přendáme na talíř a posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme ihned, dokud je krásně křupavá.

Doba přípravy a počet porcí

Celková doba přípravy: 45 minut

🥄 Počet porcí: 4

Závěr

Tato pečená mrkev s parmazánem a česnekem je perfektní alternativou ke klasickým hranolkům. Díky jednoduché přípravě a skvělé chuti si ji oblíbíte nejen vy, ale i celá rodina. Vyzkoušejte ji jako přílohu k masu nebo si ji vychutnejte jen tak samotnou – rozhodně nebudete litovat!

Dobrou chuť! 🥕🧄🧀