Palačinky z minerálky! Odkdy jsem vyzkoušela tento recept, jinak je už vůbec nepečeme

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 7 porcí
  • 30 minut
Jan, 16. 01. 2025

Hledáte recept na palačinky, které jsou jemné, nadýchané a při pečení se nelepí? Tento recept na palačinky z minerálky si zamilujete! Díky kombinaci hladké a polohrubé mouky jsou pružné, snadno se obracejí a jejich chuť je neodolatelná. Naplňte je čímkoliv, co máte rádi – džemem, čokoládovým krémem nebo tvarohem.

Pro 7 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Všechny ingredience dejte do velké mísy a důkladně promíchejte metličkou, dokud nezískáte hladké těsto bez hrudek. Pokud máte čas, nechte těsto alespoň 10 minut odpočinout – minerální voda mezitím těsto krásně provzdušní.
  • Pečení palačinek: Na rozpálené pánvi potřené trochou oleje pečte palačinky po jedné. Každou stranu smažte přibližně 1-2 minuty, dokud nezíská zlatavou barvu.
  • Servírování: Hotové palačinky můžete naplnit podle své chuti – džemem, čokoládovým krémem, ovocem nebo tvarohem.

Tip na dokonalé palačinky:

Kombinace hladké a polohrubé mouky v poměru 1:1 zaručí jemnost a nadýchanost, zatímco minerální voda přidá těstu lehkost. Výsledkem jsou pružné palačinky, které se při obracení netrhají a skvěle drží náplň.

Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na palačinky z minerálky a uvidíte, že jiný už nebudete potřebovat!