Ořechové mušličky se žloutkovým krémem: nejjemnější vánoční cukroví, které si zamilujete recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 20 porcí
  • 80 minut
Jan, 14. 12. 2025

Ořechové mušličky se žloutkovým krémem patří mezi vánoční cukroví, které vyniká jemností a krásným vzhledem.

Pokud hledáte výjimečné vánoční cukroví, které okouzlí vzhledem i chutí, tyto ořechové mušličky se žloutkovým krémem jsou přesně tou volbou. Křehké máslové těsto s ořechy, jemný žloutkový krém a kokos na povrchu vytvářejí kombinaci, která se doslova rozplývá na jazyku. Přitom je recept jednoduchý a vhodný i pro ty, kdo pečou jen jednou za rok.

Pro 20 porcí

Ingredience

Těsto:

Žloutkový krém:

Na dokončení:

Postup přípravy

  • Příprava těsta Máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem do světlé pěny. Přidejte kakao, mleté ořechy a hladkou mouku. Vypracujte hladké, nelepivé těsto. Formičky na mušle lehce vymažte máslem a naplňte připraveným těstem. Uložte na plech.
  • Pečení Troubu předehřejte na 180 °C. Formičky pečte přibližně 20 minut, dokud nejsou mušličky pevné a zlehka zlaté. Nechte je vychladnout a poté opatrně vyklopte.
  • Příprava žloutkového krému Nad parou míchejte žloutky, vanilkový cukr, cukr a mouku. Postupně přilévejte mléko a míchejte, dokud směs nezhoustne do krémové konzistence. Odstavte a nechte zcela vychladnout. Do studeného krému vmíchejte změklé máslo a vaječný likér, vyšlehejte do hladka.
  • Dokončení Vyklopené mušličky obalte ve strouhaném kokosu. Každou naplňte žloutkovým krémem – nejlépe pomocí cukrářského sáčku. Podávejte po krátkém zchlazení, aby krém dobře držel tvar.

Rychlé informace o receptu

Porce: cca 20 mušliček

Doba přípravy: 30 minut

Doba pečení: 20 minut

Doba chlazení a dokončení: 30 minut

Celkový čas: cca 1 hodina 20 minut

Závěr

Díky jednoduchému máslovému těstu a hebkému krému jsou chutným zpestřením vánoční nabídky. Při správném skladování v chladu vydrží několik dní a jejich chuť se ještě zvýrazní.